Carrièreswitch!? Niets is onmogelijk… Karianne getuigt.

Ik ben Karianne en getraind als sociaal wetenschapper, filosoof en manager. Meer dan zeven jaar was ik strategisch analist en projectmanager op het hoofdkantoor van de federale politie. Ik heb projecten geleid rond leiderschap, communicatie en bedrijfswaarden. Daarnaast heb ik workshops gegeven over preventie van zelfdoding en crisis counseling. De laatste twee jaar hield ik mij vooral bezig met analyse van cijfers. Het gaf mij voldoening om bij te dragen aan de maatschappelijke veiligheid. Ik was vastbenoemd. Een perfecte job had ik.

Toch voelde ik mij ontevreden en begreep ik niet waar die vandaan kwam. In het begin dacht ik dat ik gewoon moest wennen aan de bedrijfscultuur. Ik probeerde mijzelf aan te passen. Toch voelde ik mij niet beter. De frustratie werd groter.

Ik deelde mijn ongenoegen met een vriendin. Zij was aan de slag gegaan met haar Personal Branding via de programma’s van Passion for Work. Vol lof sprak zij over haar ervaring. Dank zij dit programma had zij haar professioneel leven een wending gegeven en voelde zij zich gelukkiger. In eerste instantie voelde ik scepsis. Ik twijfelde of dit mij kon helpen om te weten wat ik wil op professioneel vlak en hoe ik dat kan bereiken. Ik wilde echt passie voelen in mijn job. Uiteindelijk motiveerde dit verlangen naar passie en het besef dat ik daarbij hulp van een professional goed kon gebruiken mij om deel te nemen.

Ik begon bij het begin: helder krijgen wat ik wil.

Vooraf ontving ik een toolkit met de vraag om bepaalde opdrachten uit te voeren. Dit was een handige voorbereiding. Zo begreep ik meteen waarom ik frustratie voelde. Mijn job vereiste vaardigheden die ik wel heb maar die ik eigenlijk niet wil inzetten. Om je vol energie (E) te voelen, heb je nood aan een job waarin je gebruik kan maken van talenten die je hebt (Competentie) én wilt gebruiken (Motivatie). Dit is de bekende E = mC² formule van Passion for Work.

Het programma bevestigde wat ik intuïtief al wist, maar ik kon het nu heel helder zien en benoemen. Zo zag ik onder meer een sterke mismatch tussen de talenten die ik wilde gebruiken en de mogelijkheden die ik kreeg. Naast mijn job als analist werkte ik namelijk als crisis counselor, maar er waren onvoldoende opportuniteiten om deze ervaring in te schakelen. Verder volgde ik trainingen in coaching en communicatie, maar ik had niet de mogelijkheid om hiermee mensen te helpen. Bovendien is de politie gestoeld op hiërarchie, controle en onderdrukking van gevoelens – dit laatste staat letterlijk in de functiebeschrijving van officieren. Van nature ben ik een meanderende rivier. Ik wil nieuwe dingen proberen zonder voor elke stap toestemming te moeten vragen. Ik ben een gevoelsmens.

Dank zij de coaching heb ik vorm kunnen geven aan een werkleven dat veel beter bij mijn talenten past.

Mijn passie ligt in het helpen van hogeropgeleide 30-plussers die worstelen met het vinden van een droomrelatie. Een geliefde vinden is immers niet moeilijk, maar het liefdesleven van je dromen realiseren, dat is misschien nog moeilijker dan een geweldige job vinden. Zelf heb ik jarenlang geworsteld in het land van Cupido en liep ik steeds tegen dezelfde hindernissen aan. Daarom besloot ik op onderzoek te gaan naar de successleutels om je droompartner te vinden. Deze sleutels heb ik ontdekt en door ze toe te passen heb ik de man van mijn dromen leren vinden. Intussen zijn we heel gelukkig getrouwd en hebben we twee schatten van kinderen. Een droomrelatie komt je dus niet in de schoot geworpen – zeker niet als je hoogopgeleid, ‘strijdlustig’ en ambitieus bent – maar het bestaat dus wel degelijk.

Het raakte mij dat anderen rondom mij ook worstelden met de liefde en daarom besloot ik om van mijn expertise en passie mijn werk te gaan maken. Intussen heb ik Singles Academy opgericht en kan ik terugblikken op 87% van mijn klanten die een droompartner hebben gevonden dank zij mijn High Level coaching programma. Ook de media vinden de weg naar mij, mede dank zij dat ik leerde hoe belangrijk het is om zichtbaar te zijn. Ik ben al verschenen in Goed Gevoel, Flair, Story en De Morgen. Als relatie-expert doe ik mijn werk eindelijk ontzettend graag en ik gun jou hetzelfde!

Passion for Work is een erkend loopbaancentrum en partner van VDAB. Dat betekent dat je gebruik kan maken van loopbaancheques. Hierdoor betaal je slechts 40 euro per cheque.

Je eerste cheque is goed voor 4u coaching, je tweede cheque voor 3u coaching. De werkelijke waarde van 1u loopbaanbegeleiding bedraagt 169 euro.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*