Annick Deroo

Regio West-Vlaanderen

Of het nu gaat om professionele oriëntering, symptomen van bore-out/burn-out/hooggevoeligheid of jaren oude maar inmiddels overbodig geworden overlevingsmechanismen die je het leven zuur maken, we staan stil, luisteren, voelen, analyseren en optimaliseren.

Ik sta even stil
en dat is een hele vooruitgang...

Mijn verhaal

Hét maken. Dat zou ik doen. Of dat was alvast mijn overtuiging toen ik als idealistische en ambitieuze 18-jarige voor een studie economie koos. Mijn creatieve heil zocht ik in een specialisatie marketing.

En ik maakte hét om zo maar te zeggen. Fijne uitdagende functies, internationale omgevingen, boeiende mensen, toenemende verantwoordelijkheden én op tijd verkassen want ook mijn leergierigheid en zin voor avontuur moest worden gestild…

Daarnaast uiteraard een gezin, kinderen, vrienden, cultuur, links en rechts een cursus volgen, lezen, sporten en noem maar op want ook dat hoorde er uiteraard allemaal bij.

En dan de eerste opdoffers. Aan de deur gezet wegens professioneel overbodig. Ik voelde me stoer en zou het niet aan mijn hart laten komen. Maar toch. Het doet iets met een mens. ‘Had ik iets fout gedaan? Waarom ik?’ Enfin. Nieuwe moed en weer vooruit. En toch ondanks de nieuwe opportuniteiten die volgden steeds vaker die stem die de kop opsteekt: ‘Wat doe ik eigenlijk? Waar ben ik mee bezig? Is dit het nu?’ Steeds vaker uitgeblust naar huis. Steeds meer moeite om ’s morgens te vertrekken. Kribbig, prikkelbaar, onverdraagzaam… Gevangen tussen bazen met managementvisies waarin ik me steeds moeilijker kon vinden en medewerkers die me toevertrouwden te kreunen onder het bedrijfsbeleid. Maar ook privé steeds meer barsten. Mijn relatie liep op de klippen, ik was niet de moeder die ik me had voorgenomen te zijn, niet de energieke ondernemende vriendin van weleer maar vooral ook helemaal niet de mens die ik wilde zijn.

Een lange innerlijke zoektocht en een doorgedreven traject van loopbaanbegeleiding verder vond ik het antwoord: ik miste diepgang, het werken met mensen, verbondenheid met anderen… en met mezelf. Toen ik ook nog hoorde dat ik een hooggevoelige multipotential ben, vielen vele puzzelstukken op hun plaats.

Om een lang verhaal kort te maken: op basis van mijn inzichten gooide ik uiteindelijk het roer om. Ik schoolde me bij en benut nu mijn jarenlange opgedane kennis en ervaring om mensen zowel professioneel als privé te begeleiden in hun groei naar rust en evenwicht. Of het nu gaat om professionele oriëntering, symptomen van bore-out/burn-out/hooggevoeligheid of jaren oude maar inmiddels overbodig geworden overlevingsmechanismen die je het leven zuur maken, we staan stil, luisteren, voelen, analyseren en optimaliseren.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen en of we bij elkaar passen? Vraag hieronder een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met mij aan. En laten we samen werken naar jouw droombaan of droombedrijf.

Skills

NLP – Loopbaancoaching – Perfectionisme – Leiderschap – HSP – Sollicitatie – Werving – Opstart zelfstandige of consultant

Kennismakingsgesprek aanvragen

Blogberichten van Annick Deroo

Ontdek onze andere coaches uit regio West-Vlaanderen