Betty Lenaerts

Betty Lenaerts

Heb jij het gevoel dat je vastloopt in je professioneel takenpakket of dat je niet langer de architect bent van je eigen loopbaan?

Heb jij baat bij een gestructureerde, doelgerichte aanpak en ben je bereid om je eigen gedrag te exploreren om zo tot nieuwe, verrassende en duurzame inzichten te komen?

Werk je graag interactief en vanuit een niet oordelende en waarderende aanpak?

Als “Passion for Work by Travvant” loopbaancoach schrijf ik graag, samen met jou, mee aan jouw positief verhaal.

Mijn verhaal

Als lesgeefster Nederlands / Engels was ik voorbestemd voor een loopbaan in het onderwijs … alleen het economisch klimaat van de jaren ’80 besliste hier anders over.

Heroriënteren was de boodschap. Een nieuwe uitdaging, binnen Human Resources, in de verzekering- en financiële sector kwam op mijn pad. Ik greep de kans om het boeiende HR vakgebied te ontdekken en ik ontwikkelde nieuwe competenties.
Achtereenvolgens werkte ik als adviseur selectie en rekrutering, als assessor bij assessment en development centers, als business partner en als projectleider voor projecten rond functioneringsbegeleiding en competentiemanagement en –ontwikkeling.

De economische crisis van 2008 hertekende het financiële landschap ingrijpend. Een niet aflatende stroom van veranderingsprojecten werd de nieuwe realiteit.
Als mobiliteitsbegeleider begeleidde ik medewerkers die, door de reorganisaties, hun functie-inhoud ingrijpend zagen veranderen of die op zoek moesten naar een nieuwe functie elders in het bedrijf.

Ingrijpende veranderingen installeren vaak een klimaat van angst en onzekerheid en zijn een oefening in aanvaarding en het loslaten van controle. Onzekerheid en onduidelijkheid op de werkvloer voeden conflicten en zijn nefast voor het vertrouwen. Stress, spanningsklachten en burn-out pieken eveneens bij langlopende reorganisaties. Als erkende stress en burn-out coach begeleidde ik medewerkers bij hun re-integratie op de werkvloer na langdurig absenteïsme.

Nu ben ik actief als loopbaancoach en wil ik 25 jaar relevante praktijkervaring als HR-expert / coach inzetten om mensen in hun kracht te zetten zodat zij hun groeipotentieel optimaal kunnen benutten.

Skills

Loopbaanbegeleiding – Sollicitatiegesprekken – Interne en externe mobiliteit – Omgaan met weerstand bij veranderingen – Omgaan met conflicten – Omgaan met feedback – Competentieontwikkeling – Functioneringsbegeleiding -Stress – Overspannenheid – Burn-out – Re-integratie op de werkvloer na langdurig absenteïsme – Verhogen van veerkracht – Reflecties rond zingeving – Verhogen van de effectiviteit

Kennismakingsgesprek aanvragen

  • Na het invullen van het formulier houden we je ook op de hoogte van onze nieuwigheden en updates.

Blogberichten van Betty Lenaerts

Ontdek onze andere coaches uit regio Vlaams-Brabant