Jess Donckers

Jess Donckers

Beweging is een kracht die me altijd spontaan heeft weten aantrekken. In schilderijen, de natuur, zelfs in voeding, maar vooral in mijn eigen tijdsperspectief. Vanuit beweging krijg je zoveel impressies die je vanuit stilstand niet voor mogelijk acht.

Mezelf in beweging krijgen en houden is dus altijd een belangrijke drijfveer geweest. Die drijfveer is buiten mijn voegen gebarsten en heeft zijn weg gevonden op educatief en werkvlak.

Jou in beweging krijgen, dat is het mooiste geschenk dat de jezelf en ook mij kan geven. Daar ben ik rotsvast van overtuigd.

Elke worsteling is het begin van een nieuwe groeifase.

Mijn verhaal

Tijdens mijn jarenlange loopbaan binnen de psychologie, zowel binnen het klinische als het arbeidsorganisatorische domein, ben ik erin geslaagd om met veel mensen in een dieper gesprek te gaan. Enerzijds door met hen te praten over hun vragen en onzekerheden, anderzijds  ook door te luisteren naar hun verhaal en behoeftes. Dit typeert ook een groot deel van mijn persoonlijkheid. Ik heb een enorme interesse in en nieuwsgierigheid naar de andere. Vanuit die informatiebronnen tracht ik vooral in de kracht te gaan staan , om van daaruit op een gepassioneerde manier door het leven te kunnen gaan en (bijna) elke ochtend met een doel op testaan waarvan je spontaan begint te glimlachen.

 Mijn missie is drie-ledig:

Begrijpen wat jouw onderliggende behoeften zijn

Het is niet altijd evident om jezelf te begrijpen. De talloze uren waarin ik mensen heb ondersteund, hebben me geleerd hoe belangrijk het is je eigen taal te leren (h)erkennen en spreken. Als psycholoog of therapeut kan je hier een dankbare ondersteunende rol in spelen.

 

Zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk ondersteunen

Er is veel ondersteuning nodig bij de mensen, luisterende oren zijn te kort en schouders om op te huilen. Eenzaamheid, zelfdoding en ziektes veroveren steeds meer plek vooraan bij de mensheid. Er is echt werk aan de winkel en heel snel. Deze problematiek aanpakken houdt me heel erg bezig. Hopelijk kan Sentum hier een belangrijke bijdrage toe leveren.

Als we tandpijn hebben proberen we dit toch ook niet zelf op te lossen?!

Om onze wagen te laten rijden en kosten te besparen, gaan we geregeld naar de garage voor onderhoud. Om onze tanden gezonde te houden, gaan we jaarlijks naar de tandarts. Willen we mentaal en fysiek in balans blijven, dan gaan we best geregeld naar een therapeut, coach of psycholoog. Van taboe naar normaliteit. We zijn op weg, maar de weg is nog lang en breed.

Skills

Ontwikkeling- In je kracht staan, In actie komen, Zelfliefde, Self-made ondernemen,  Back 2 school( of levenslang leren) ,  Studeren en ondernemen, Jong Ouderschap en ontwikkeling, Hoogsensitiviteit, Uit je comfortzone, Ondernemers / Managers/Zelfstandigen

Kennismakingsgesprek aanvragen

  • Na het invullen van het formulier houden we je ook op de hoogte van onze nieuwigheden en updates.

Ontdek onze andere coaches uit regio Antwerpen