Luc Dekeyser – Oostende

Luc Dekeyser – Oostende

Mijn missie: mensen helpen om hun veerkracht (terug) te vinden. Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag en daar misschien zelfs sterker uit te komen. Het gaat niet enkel over ‘terugveren’ naar de oorspronkelijke positie, maar ook om doorgroeivermogen.

Aan de hand van de Passion for Work-methode komen we samen tot een stappenplan om op je eigen tempo actie te nemen en verandering te brengen in je loopbaan en je leven.

Ik hou daarbij van resultaatgericht werken en vooral vanuit volgende situaties:
• Heb je als academicus (master, doctor, postdoc) het gevoel dat je vast zit en niet verder kunt…
• Zie je als leidinggevende niet direct een uitweg…
• Stel je je vragen over de zinvolheid van je job in de sociale sector…
• Loop je vast in wat je vandaag doet…

``Life is what happens while you are busy making other plans.”
John Lennon

Mijn verhaal

Als afsluiting van een bijna 40-jarige professionele loopbaan, neem ik een nieuwe loopbaanopportuniteit waarin ik al mijn opgedane werkervaringen kan laten samenkomen en zo voor mezelf en voor anderen nog zinvol en nuttig werk kan verrichten.

Ik kreeg de kans ervaring op te doen in de sociale dienstverlening, het hoger onderwijs, de industrie, de commerciële dienstverlening en de overheid. Mijn passie ligt nog altijd bij wat mensen professioneel boeit. Ik zag in mijn voorbije loopbaan mensen vooral gebukt gaan onder doorgedreven “gequoteerde” evaluaties. Dit ten koste van een coachende en resultaatgerichte feedback.

Als leidinggevende heb ik gedurende de laatste 20 jaar heel wat collega’s begeleid en gecoacht en als sociaal pedagoog blijf ik naïef geloven in de ontwikkeling van talenten en competenties van mensen vanuit een positieve gedrevenheid, eerder dan vanuit een probleemoplossende insteek. Daarbij stelde ik telkens vast dat feedback beter werkt als aanpak dan een gequoteerde evaluatie.

Ouder worden heeft mij vooral ook leren relativeren en dat is een sterkte!

Skills

  • Sociaal-(ped)agoog = begeleiden van leer- en veranderingsprocessen bij individuen, groepen, organisaties en delen van de samenleving
  • Relativeringsvermogen – persoonlijke visie – leiderschap – vermogen om nieuwe concepten uit te denken– communicatievaardig – docent/opleider/trainer – feedback – veerkracht – positieve ingesteldheid – leren vanuit talent

Kennismakingsgesprek aanvragen

  • Na het invullen van het formulier houden we je ook op de hoogte van onze nieuwigheden en updates.

Ontdek onze andere coaches uit regio Vlaams-Brabant