Martine Van Velthoven

Martine Van Velthoven

Als ervaringsdeskundige begeleid ik naast werknemers ook  heel graag startende ondernemers en zaakvoerders die al een tijd een eigen bedrijf hebben samen met hun partner.

Mijn verhaal

Ik studeerde TEW aan Ufsia Antwerpen en startte mijn loopbaan in Marketing en Sales bij een multinational in Brussel. Een toffe eerste job maar echt gelukkig was ik er niet. Het ondernemerschap kriebelde en ik zette de stap naar een KMO omgeving waar ik de kans kreeg om een nieuwe afdeling van nul op te starten en van A tot Z te leiden. Ik mocht er een eigen team samenstellen van sales over productie en administratie. Wat gaf dat een energie om samen met anderen aan een gemeenschappelijk doel te werken en resultaten neer te zetten.

Hier deed ik mijn eerste praktische coachervaringen op en die passie, samen met het ondernemerschap, liet me niet meer los.

26 jaar geleden richtte ik  met mijn partner een bedrijf op in de bouwsector. Samen bouwden we aan onze droom, met vallen en opstaan. Een boeiend avontuur dat eindigde in een KMO met 50 werknemers en dat we drie jaar geleden verkochten.

Ik wilde daarna graag nog professioneel actief blijven maar wist niet goed wat ik wou en wat nu eigenlijk mijn competenties waren. Iemand raadde mij loopbaanbegeleiding aan en zo kwam ik terecht als klant bij Passion for Work by Travvant.

Ik ervaarde zelf hoeveel inzichten mij dit traject gaf en hoe ik stapsgewijs op een heel methodische manier ontdekte welke richting ik met mijn carrière uit wou en hoe ik dit kon bereiken. Dit gaf mij zo’n boost dat ik nieuwe opleidingen in coaching ging volgen zodat ik daar professioneel mee aan de slag kon gaan.

Ondertussen begeleid ik al zo’n drie jaar werknemers en ondernemers die vast lopen in hun carrière en daar graag verandering in willen brengen.

 

Wat doe ik concreet voor jou?

  • We gaan samen aan de slag om op een gestructureerde en methodische manier die wij Personal Branding noemen te kijken naar waar je nu staat en waar je tegenaan loopt. We onderzoeken wat jouw energie kost en ongelukkig of onrustig maakt.
  • Daarna kijken we wat jouw drijfveren zijn, wat jou motiveert en energie geeft en waar jij happy van wordt.

Zo komen we samen tot jouw persoonlijk stappenplan om nu ECHT die stap te zetten in je carrière of je bedrijf  die je terug in FLOW brengt en gelukkig maakt.

Ik wil je graag dat laatste duwtje in de rug geven om die stap waar je al lang over denkt, piekert, maar niet weet hoe eraan te beginnen,  eindelijk te zetten.

Als loopbaanbegeleider bij Passion for Work by Travvant heb ik al vaak mensen in dit proces van transformatie mogen begeleiden.

Het is fantastisch om te ervaren hoe coachees tot inzichten komen en zich bevrijd voelen. Hoe ze de weg vinden  om terug een leuk en energievol leven te lijden. En  vol daadkracht in het leven staan.

Tijdens deze sessies kom ik vaak gemeenschappelijke valkuilen en problematieken tegen waarin ik me dan ook verder ben gaan specialiseren.

Een belangrijk patroon dat veel mensen in zijn greep houdt is perfectionisme. Vaak hebben mensen het gevoel dat ze dingen moeten doen om gewaardeerd te worden en voelen ze zich schuldig als ze bepaalde taken niet doen.  Dit kan leiden tot veel  piekeren, twijfelen aan zichzelf, zaken uitstellen, het gevoel niet goed genoeg te zijn….Wat dan weer verlies aan tijd en energie met zich meebrengt.

Verlies aan energie, veerkracht, burn-out en bore-out is een ander veel voorkomend probleem waar ik specifieke hulp kan bieden. Vaak gaat dit gepaard met slapeloosheid, opgedraaid en onrustig gevoel, paniek- en angstaanvallen en hyperventilatie. De techniek van hartcoherent ademhalen kan hier heel snel en op een eenvoudige manier resultaat en opluchting geven. Ook relaxatieoefeningen brengen snel soelaas.

 

Als ervaringsdeskundige begeleid ik naast werknemers ook  heel graag startende ondernemers en zaakvoerders die al een tijd een eigen bedrijf hebben samen met hun partner.

Ik weet als geen ander hoe fantastisch het is om je droom samen waar te maken, maar ook hoeveel valkuilen je op die weg tegenkomt en hoe fijn het dan is om met een sparring partner van gedachten te kunnen wisselen om zo terug de vonk te voelen om bij te sturen en door te gaan.

Herken je jezelf in dit verhaal?

Dan wil ik je graag met al mijn opgedane theoretische en praktische kennis en ervaring begeleiden.

Skills

Ondernemerschap – Eigen zaak – Sparring partner in business – Samenwerken met je partner – Perfectionisme sterkte en valkuil – Veerkracht – Energie – Hartcoherent ademhalen – Hyperventilatie – Burn-out  bore-out – Multipotential

 

Kennismakingsgesprek aanvragen

  • Na het invullen van het formulier houden we je ook op de hoogte van onze nieuwigheden en updates.

Blogberichten van Martine Van Velthoven

Ontdek onze andere coaches uit regio Oost-Vlaanderen