Richard Welten

Richard Welten

“De kunst is om zulk leuk werk te hebben, dat je elke maand verrast bent dat je ervoor betaald krijgt” is mijn motto als het gaat om werken.

Ben jij al lang niet meer verrast?

Dan zoek ik graag samen met jou uit hoe dat komt en hoe we er weer voor kunnen zorgen dat je wél weer verrast bent.

Mijn verhaal

Voor mij is het professionele pad van mijn ouders de inspiratie geweest voor mijn keuze om met loopbaanbegeleiding te starten. Mijn ouders waren laaggeschoold en leefden daarom jarenlang met het idee dat ze al blij mochten zijn dat ze werk hadden. “Doe wat gezegd wordt” was het devies. Gelukkig zijn in hun werk was geen onderwerp. Op latere leeftijd moesten beiden noodgedwongen op zoek naar ander werk, wat ze – tot hun grote verbazing –  vonden in een onderhoudsploeg van een ziekenhuis. En daar voelden zij zich plotsklaps een expert. Dankzij hun jarenlange werk- en levenservaring droegen zowel hun collega’s als de patiënten hen op handen. Dat gevoel expert te zijn deed hun zelfvertrouwen groeien waardoor zij zich nog in de herfst van hun loopbaan ook als persoon konden ontplooien.

Die ervaring heb ik meegenomen in mijn eigen loopbaan. In de mate van het mogelijke zorgde ik er altijd voor dat mijn werk mij ondersteunde om als persoon te groeien en mezelf expert te voelen. Ik maakte keuzes op basis van de poster van Loesje: “De kunst is om zulk leuk werk te hebben, dat je elke maand verrast bent dat je ervoor betaald krijgt”. Rond mijn 40ste verjaardag maakte ik mede daarom resoluut de keuze om een volledig andere weg in te slaan. Na jarenlang werken in het bedrijfsleven, maakte ik de overstap naar de opleidingswereld.

Ik behaalde mijn Master Speciale Onderwijs Zorg en stapte in de begeleiding van jongeren die het moeilijk hadden in het traditionele onderwijs. Zij voelden zich daar geen expert (meer) en raakten een groot deel van hun zelfvertrouwen kwijt. Ik focuste me niet op wat er allemaal níet was, maar hielp de jongeren hun doel helder te krijgen en op basis van wat er wél was hun pad uit te stippelen.

De combinatie van mijn ervaring in het bedrijfsleven, de loopbaanswitch die ik zelf heb gemaakt en de ervaring die ik met  jongeren opdeed, versterken mij als carrièrebegeleider. Ik kan me aan de ene kant goed inleven in alle “smodder” die in organisaties en teams aanwezig kan zijn en aan de andere kant samen met jou kijken naar wat er wél is om zo ervoor te zorgen dat ook jij aan het einde van de maand weer verrast wordt als je betaald wordt voor wat je doet.

Skills

Loopbaanbegeleiding – Sollicitatiegesprekken – Groei zien – Kansen zien – Conflicthantering – Leiderschap – Omgaan met weerstand – Competentieontwikkeling

Kennismakingsgesprek aanvragen

  • Na het invullen van het formulier houden we je ook op de hoogte van onze nieuwigheden en updates.

Ontdek onze andere coaches uit regio Limburg