Séverine Van De Voorde

Séverine Van De Voorde

Ik koos er resoluut voor om mij full-time bezig te houden met mijn herontdekte passie: het inspireren en enthousiasmeren van mensen tot persoonlijke groei om te transformeren naar een gelukkigere versie van zichzelf.

Mijn verhaal

Na mijn studies klinische psychologie (2003) en een doctoraat over ADHD, dyslexie en het brein (2009) was ik jarenlang actief in het hoger onderwijs. Ik gaf er passioneel mijn kennis over ontwikkelingsstoornissen door aan studenten psychologie. Maar stilaan voelde ik het gemis om bezig te zijn met waar ik destijds met mijn studies voor gekozen had: mensen die zijn vastgelopen terug in beweging brengen. In 2015 startte ik daarom in bijberoep met mijn eigen praktijk Centrum Diabolo.

Ik had alles wat ik wilde: een mooi gezin, een gezellig huis, een bloeiende praktijk, een vaste onderwijsbenoeming en een goed loon. En toch had ik steeds minder energie. Ik sleepte mij van vakantie naar vakantie, werd prikkelbaar tegen mijn schitterende man en prachtige dochter, verloor mijn drive om te gaan werken. En toen ging het licht uit.

 

Lef door burn-out

Na een fikse burn-out in 2016 had ik eindelijk het lef om de deur van mijn gouden onderwijskooi achter mij dicht te trekken.

Op persoonlijk vlak leerde ik vanaf dan mijn grenzen kennen en bewaken, zowel naar mezelf als naar anderen toe. Ik ging mijn hoogsensitiviteit inzetten als kracht, maakte schoon schip in de dingen en mensen die te veel energie van mij vroegen en ging terug genieten van de kleine dingen. Wandelen met volle aandacht voor al het moois, springen op een trampoline, piano spelen, puzzelen, dansen en zingen. Het vrije kind in mijzelf werd wakker.

Op professioneel gebied specialiseerde ik mij in coaching op vlak van stress en burn-out (The Human Link en Open Mind) en hoogsensitiviteit (HSP Professional – prof. Van Hoof).

Ik koos er resoluut voor om mij full-time bezig te houden met mijn herontdekte passie: het inspireren en enthousiasmeren van mensen tot persoonlijke groei om te transformeren naar een gelukkigere versie van zichzelf.

 

Werk als onlosmakelijk deel van jezelf

Ik ontdekte dat werk en privé niet gescheiden maar wel gecombineerd kunnen worden, en dat geluk op het werk nodig is voor geluk in je leven. Persoonlijke ontwikkeling betekent dan ook je werksituatie kritisch onder de loep durven te nemen. Daarom besliste ik dat ik loopbaanbegeleiding wou toevoegen aan het aanbod in mijn praktijk. Ik ging op zoek naar een loopbaancentrum waarbij ik mij kon aansluiten en vond de perfecte match tussen Passion for Work by Travvant en mijn eigen manier van zijn: positief, speels, spontaan, empathisch, warm dichtbij, en oprecht.

Heb jij het lef je af te vragen of het werk dat je doet wel echt past bij je persoonlijkheid, talenten, waarden en privé leven? Wil je samen met mij op weg naar meer plezier in werk en leven? Vraag dan een gratis telefonisch kennismakingsgesprek aan en ontdek wat ik voor jou kan betekenen.

Skills

Carrière – Energie- Stress – Loopbaancoaching – Werkgeluk – Groei – Veerkracht – Leiderschap

Kennismakingsgesprek aanvragen

  • Na het invullen van het formulier houden we je ook op de hoogte van onze nieuwigheden en updates.

Blogberichten van Séverine Van De Voorde

Ontdek onze andere coaches uit regio Oost-Vlaanderen