Sylvie Vandewalle

Sylvie Vandewalle

Ben je op zoek naar verandering in je loopbaan of sta je aan de start van een nieuw project? Je wil aan de slag, maar weet niet hoe? Je weet wat je wil, maar komt niet tot actie? Of je weet het even helemaal niet meer? We gaan samen op zoek naar wat best werkt voor jou.

Who you are tomorrow begins with what you do today
Tim Fargo

Mijn verhaal

Na mijn Master Handelswetenschappen (2003) belandde ik bij een grote organisatie in de sales support. Ik groeide snel door, maar kon nooit lang voldoening uit mijn job halen. Toch bleef ik plichtsbewust het beste van mezelf geven. In 2010 kreeg ik de kans om mee te werken aan een intern IT change project. Het werd een fantastisch jaar met veel dynamiek en lange werkdagen, waarin ik ontdekte hoezeer ik er van hou om mensen te ondersteunen in een groeiproces.

Mijn gedrevenheid en plichtsbewustzijn kenden echter geen grenzen. Toen ik na het project werd ingezet als brandjesblusser, belandde ik al gauw in een burn-out (of bore-out, afhankelijk vanuit welke hoek je het bekijkt). Mijn lichaam verplichtte mij om tijd te nemen voor mezelf.

Ik zocht en vond de juiste ondersteuning. Ik leerde mezelf, mijn kwaliteiten en mijn valkuilen beter kennen. Ik leerde stilte toelaten en luisteren naar mijn lichaam. Ik leerde voelen welke zaken en mensen mij energie geven en welke ik beter kan loslaten. Ik leerde mijn grenzen bewaken en mijn hoogsensitiviteit inzetten als kracht.

Dit gaf mij de moed om uit mijn gouden kooi te stappen en op zoek te gaan naar een job waarin ik mijn talent om mensen te ondersteunen in hun groei verder kon ontwikkelen. Ik ging aan de slag als stagebegeleider in het hoger onderwijs en startte een coachopleiding, waarna verschillende specialisatieopleidingen volgden.

In 2016 zette ik mijn eerste stappen als zelfstandig life coach (in bijberoep) met focus op HSP. Al snel kwamen daar ook loopbaanvragen aan bod. In 2018 voegde ik loopbaanbegeleiding officieel toe aan mijn aanbod. Datzelfde jaar ging ik aan de slag als HR coach bij Universiteit Gent.

Het voorbije jaar ben ik meer tijd gaan vrijmaken voor mijn zelfstandig project. Ik wil nog meer mensen geluk brengen in hun loopbaan.

Ben jij op zoek naar je volgende stap? Hou je van een no-nonsense aanpak en concrete actiepunten mét aandacht voor gevoeligheden? Dan kan ik iets voor jou betekenen!

Skills

Loopbaanbegeleiding – HSP – Werkrelaties – Communicatie – Carrièreswitch – Solliciteren – Omgaan met verandering – Pas afgestudeerd – Burn-out – Bore-out – Re-integratie – Systemisch werk 

Kennismakingsgesprek aanvragen

  • Na het invullen van het formulier houden we je ook op de hoogte van onze nieuwigheden en updates.

Ontdek onze andere coaches uit regio West-Vlaanderen