De kracht van enthousiasme

“Het leven is een feestje. Je moet alleen zelf de slingers ophangen.” Deze quote van Loesje is helemaal waar.

We leven maar door.
We vliegen van de ene dag in de andere, staan niet stil bij wat we
graag doen en bij wat we ‘als succes’ ervaren. Zonde toch? Want als het
nooit goed genoeg is, waar doe je het dan voor? Steeds moet er weer een
nieuw doel gezet worden, een nieuwe mijlpaal worden bereikt en vaak
blijft het goede gevoel uit. Een leeg leven.

Wat doe jij graag? Deze vraag stel ik dagelijks aan anderen. Velen vinden dit ‘een lastige’. Ik merk dat als mensen doen wat ze graag doen, ze energie hebben en enthousiast zijn. En enthousiasme is het verschil tussen middelmatigheid en succes!

Wat is succes? Een vraag die me de laatste tijd sterk bezighoudt. Ik merk dat het voor iedereen verschillend is. Wat mij betreft heeft het niet te maken met het aantal nullen op je bankrekening. Wel met de mate van voldoening over je leven. Over het leven van je potentieel. Over doen wat je graag doet. Over het gevoel hebben dat ‘je leven klopt’.

Misschien is dit wel een belangrijke voorwaarde om iets als een succes te ervaren: iets voelt pas als een succes als het echt iets voor je betekent. Als je iets doet of bereikt wat je nauw aan je hart ligt, dan is het gevoel van vervulling pas echt aanwezig.

De laatste tijd leer ik steeds meer om me op dagelijkse basis succesvol te voelen.
Na iedere stap die ik neem, sta ik even stil en neem m´n petje af voor
mezelf. Voor de lezing die ik gaf. Voor de eerste training die ik gaf
bij een grote Brusselse bank. Voor die ene sportprestatie. Voor die
openhartige, moeilijke woorden aan een dierbare. Telkens ik het gevoel
heb dat mijn comfortzone 2 mm wordt opgerekt.

Het werkt. Het geeft een goed gevoel én het stimuleert om verder te gaan. En het is erg goed voor je zelfvertrouwen. De focus ligt nu op wat er goed gaat. De boeddhisten zeggen immers: ‘Alles wat aandacht krijgt, groeit’. Bovendien geeft het energie, word je er blij en enthousiast van! Hierdoor word je een magneet voor succes, want succes trekt succes aan en zo kom je in een positieve spiraal!

It is all about energy! Wist je dat emoties een bepaalde energiefrequentie hebben? Dat boosheid, verdriet, frustratie en angst een lage frequentie hebben? En vreugde een hoge? Dat je dit kan vergelijken met een radiofrequentie en er bewust mee kan schakelen? Dus als je bewust dingen doet die je leuk vindt, je omringt met positieve mensen, je successen viert, kom je op die hogere frequentie, vandaar dat succes succes aantrekt! Enjoy the celebration!

En jij?

Passion for Work is een erkend loopbaancentrum en partner van VDAB. Dat betekent dat je gebruik kan maken van loopbaancheques. Hierdoor betaal je slechts 40 euro per cheque.

Je eerste cheque is goed voor 4u coaching, je tweede cheque voor 3u coaching. De werkelijke waarde van 1u loopbaanbegeleiding bedraagt 169 euro.