Efficiënter werken: Anja Copejans over haar begeleiding door Passion for Work

Waarom nam je contact op met PfW?

Begin 2016 maakte ik tijdens mijn ziekteverlof na een operatie de balans op van mijn job. De conclusie was  dat er voor mezelf een aantal knelpunten waren ontstaan doorheen de tijd die ik tegen wanneer ik terug aan de slag zou gaan, wilde verduidelijken. Ik wilde, nu ik er de tijd voor had, uitzoeken hoe ik efficiënter werken kon en tegelijk de werkdruk kon verlagen.

Hoe heb je de begeleiding ervaren?

Ik vond de begeleiding een verrijking! Mijn talenten werden bevestigd en er was ook aandacht voor mijn waarden.

Wat heeft het opgeleverd?

Ook al lag ik in de zetel te herstellen, wat me vaak een gevoel van zinloos bestaan gaf, toch geloofde ik terug in mezelf en heb mijn droom durven realiseren. Het opvoedingsconcept voor ouder en kind #Lou wat al lange tijd klaar was, werd eindelijk gepubliceerd. Dat het uniek is door het verhaal voor het kind, opvoedingstips voor ouders, een beloningstabel en potjesdiploma vind ik een belangrijke insteek, net als dat ik hoop op deze manier mijn steentje bij te dragen aan een mooiere toekomst van kinderen want die begint op jonge leeftijd. Jaha, ik noem dit stiekem ook wel mijn roeping.

Welk aspect van de begeleiding vind je het meest waardevol?

De taken die je tussendoor thuis maakt geven je de kans om extra te reflecteren over jezelf.

Kan je nog 3 andere voordelen van de dienst benoemen?

De Mastermindgroep op facebook, die verbinding met anderen stimuleert.
De mijmervragen ter inspiratie vond ik een leuk extraatje.
De theorie van Einstein concreet toegepast in de loopbaanbegeleiding vond ik inspirerend net als de kennismaking met personal branding, kortom het totaalpakket van Passion for Work was een verrijking voor mij!

Ik ben hierdoor enorm gegroeid, net als mijn zelfvertrouwen en het heeft mijn goesting voor wat ik doe versterkt.  Passion for Work dus:-)!

Zou je deze coaching aanraden aan anderen?

Jazeker, ik heb trouwens al aan verschillende mensen jullie gegevens doorgestuurd, net omdat ik fan ben van jullie aanpak! De nadruk op talenten om de passie voor je job te ontdekken is allesbepalend, zelfs in de kleuterklas wordt er op deze manier gewerkt. Uiteraard vond ik deze bevestiging heel fijn want ik wist wel al langer dat ik de juiste job deed, ontdekken dat het ook anders en nog beter kon, was een opluchting voor mezelf omdat dit meer zou aansluiten bij mijn persoonlijkheid.

Waar sta je nu?

Helaas wacht me nog een operatie in maart, waardoor ik nog niet terug op de werkvloer gestart ben. De verkoop van “Lou gaat op het potje” over zindelijkheid gaat vlot en er is interesse vanuit verschillende organisaties voor workshops voor ouder en kind over het thema. Dit wil ik graag na mijn volledig herstel gaan combineren met mijn job, die ik slechts deeltijds doe. Het eigen project #Lou geeft zoveel voldoening dat dit vraagt om een vervolg.

Waar wil je naar toe?

Samen met de illustrator werden er een aantal thema’s uitgekozen die in de toekomst aan bod zullen komen bij de verdere avonturen van #Lou. De uitwerking van het opvoedingsconcept zal hetzelfde blijven, mét een verhaal voor het kind en tips voor de ouders. Verhaal 2 is reeds volop under construction en gaat over slaaprituelen.

Door de loopbaanbegeleiding heb ik echter ook beter zicht gekregen op mijn expertise wat betreft diversiteit. Hierover een handleiding schrijven om beter en anders om te gaan op school met wie anders is, buiten het eigen referentiekader, zonder vooroordelen, in het belang van het kind en het stimuleren van gelijke onderwijskansen, kan het proces in gang zetten waar ik op lange termijn naar streef. Bovendien denk ik dat diversiteit positief bekijken ook maatschappelijk het verschil kan maken. De beeldvorming is nu vaak eenzijdig en een verhaal heeft altijd verschillende kanten. Voor mij is het belangrijk met empathie te kunnen kijken naar de ander en zijn bedoeling. Emancipatorisch werken is in het belang van de verschillende partijen de enige juiste aanpak en voor mij een bijkomende doelstelling in alles wat ik doe. Dank zij Passion for Work en de kracht van het traject, heb ik mezelf het mooiste cadeau ooit gedaan!

Warme groet

Link Facebook : www.facebook.com/boekenreeksLou
Twitter: @anja_co
Info: info@lou-boeken.be

Passion for Work is een erkend loopbaancentrum en partner van VDAB. Dat betekent dat je gebruik kan maken van loopbaancheques. Hierdoor betaal je slechts 40 euro per cheque.

Je eerste cheque is goed voor 4u coaching, je tweede cheque voor 3u coaching. De werkelijke waarde van 1u loopbaanbegeleiding bedraagt 169 euro.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*