Hoe creëer je een sterk Personal Brand?

Zorg dat je authentiek, relevant , onderscheidend en zichtbaar bent

Jezelf zijn, kunnen benoemen waar je goed en minder goed in bent en dat ook tonen aan anderen schept vertrouwen. Wat je zegt, doet en uitstraalt past immers bij jezelf en komt geloofwaardig over. Jezelf zijn is zowel voor jezelf als voor anderen aangenaam en biedt je de beste garantie op succes. Door authentiek te zijn inspireer en motiveer je anderen.

Relevant zijn wil zeggen dat jij iets kan betekenen voor anderen. Je creëert toegevoegde waarde door een antwoord te bieden op de behoeften, interesses, wensen en problemen van anderen. Naast je functionele waarde beschik je ook over een emotionele waarde die inspeelt op de beleving die mensen voelen wanneer ze met jou in contact komen. De combinatie van beide maakt je uniek. Hoe meer je je oprecht naar de andere richt, aanvoelt wat zijn behoeften zijn en daarop inspeelt, hoe relevanter je wordt.

Omdat je niet voor iedereen relevant kunt zijn moet je keuzes maken. Jij bepaalt waar je naartoe wil. Net zoals je als organisatie een doelgroep afbakent, loont het ook voor jou om te focussen op een bepaalde groep die je kan helpen bij de verwezenlijking van je doelen en voor wie jij een meerwaarde betekent.

Je mag dan nog relevant zijn voor anderen, als je niet toont wat je kan betekenen zal niemand naar je toe komen. Vandaar het belang van zichtbaar zijn.

Het internet als forum om jezelf te onderscheiden

We kunnen ons geen wereld meer voorstellen zonder internet. We sporen er allerhande informatie op, vergelijken producten en diensten en communiceren er met anderen. We gebruiken het internet ook om een identiteit te creëren. Denk maar aan de talrijke profielen die we opmaken op sociale mediaplatformen zoals Facebook, LinkedIn, Twitter, … Hoe je jezelf kenbaar maakt op het internet is essentieel in je Personal Branding.

Het internet biedt je de kans om de wereld te laten weten wat je doet, waar je voor staat en waarmee je je onderscheidt. Je kan in contact komen met mensen aan de andere kant van de aardbol die misschien wel met hetzelfde bezig zijn als jij. Internet brengt mensen dichter bij elkaar. Jij kunt anderen inspireren, net zoals anderen jou kunnen inspireren.

En jij?

Passion for Work is een erkend loopbaancentrum en partner van VDAB. Dat betekent dat je gebruik kan maken van loopbaancheques. Hierdoor betaal je slechts 40 euro per cheque.

Je eerste cheque is goed voor 4u coaching, je tweede cheque voor 3u coaching. De werkelijke waarde van 1u loopbaanbegeleiding bedraagt 169 euro.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*