Hoe krijg ik die promotie? 7 tips!

Een lezeres van Steps Magazine heeft volgende vraag:

“Al tien jaar doe ik als bediende hetzelfde werk. Binnenkort komen er binnen ons bedrijf enkele vacatures vrij, waarvoor ik mijn kans zou willen wagen. Maar hoe krijg ik promotie voor elkaar?”
– Ilse, 32 jaar –

Graag geef ik haar enkele tips…

Ilse, het is belangrijk om af en toe stil te staan bij je werk en jezelf daarbij af te vragen hoeveel energie je ervan krijgt. Je kan het een cijfer geven van 1 tot 10. Als dat cijfer langdurig onder de vijf op tien is, is het tijd voor verandering want dan kan er een bore-out (verveling bij routinematig werk) of burn-out (opgebrand zijn, geen motivatie meer vinden) op de loer liggen.

Voor je ingaat op de promotie, kun je best een aantal dingen op een rijtje zetten. Breng in kaart wat je goed kan en graag doet, rekening houdende met je huidige job maar ook met vorige functies en vrijetijdsbesteding. Bedenk ook wat je graag zou ontwikkelen (van welke dingen word je blij en wat boeit je?) en wat voor jou belangrijk is zoals bijvoorbeeld waardering, goede beloning, afstand woon/werk, veel bijleren.

Vervolgens schrijf je op hoe jouw ideale werkdag eruit ziet: waar werk je, met wie, wat doe je, hoe voel je je, ga je energiek naar huis ’s avonds, wie wil je zijn, hoe wil je dat je leven er in de toekomst uitziet?

De volgende stap is om vacatures te verzamelen die je aanspreken en
probeer uit te zoeken of er een rode draad in te vinden is. Ga ook na
of de dingen die je goed kan en graag doet, wat je wil ontwikkelen en
wat voor jou belangrijk is, terug te vinden zijn in die vacatures. Je
kunt erover praten met collega’s die de functie doen. Zo weet je of het beeld dat je van de functie en van de afdeling hebt, klopt.

Als laatste kan je een representatief cv maken. Daarin vermeld je jouw jobdoelwit. Hoe specifieker je daarbij bent, hoe groter de kans dat je het zal krijgen.

Ik wil je ook wat tips meegeven voor tijdens het sollicitatiegesprek zelf. Allereerst is het belangrijk duidelijk uit te spreken welke functie je wil en leg uit waarom.
Daarbij vermeld je de raakvlakken tussen de functiebeschrijving en de zaken die je goed kan, graag doet, wil ontwikkelen en belangrijk vindt. Kijk ook welke competenties belangrijk zijn voor de nieuwe functie en ga na of je die competenties in het verleden succesvol hebt ingezet, zowel privé als professioneel. Je kunt daarvoor de STAR-methode gebruiken: beschrijf de situatie, je taken, je acties en het resultaat. Dat resultaat kun je uitdrukken in impact, bijvoorbeeld geld en tijd.

Vier je succes als je de job behaald hebt! In het andere geval kun je een evaluatie van je huidige situatie maken. Misschien kun je nog een opleiding volgen of zijn er intern nog andere mogelijkheden. Misschien spreekt extern solliciteren je wel aan.

Verandering betekent uit je comfortzone komen en groeien. Af en toe zal je angst tegenkomen en je weet wat je hebt, maar niet wat je krijgen. Er is veel meer mogelijk dan je denkt!

Als je hulp wil om de bovenstaande tips uit te werken, ben je welkom bij ons! Wij helpen hoogopgeleide 30- en 40-ers die worstelen met hun loopbaan. Vaak willen ze iets anders, maar weten niet wat. Soms weten ze wat ze willen, maar niet hoe dit te bereiken.

Passion for Work is een erkend loopbaancentrum en partner van VDAB. Dat betekent dat je gebruik kan maken van loopbaancheques. Hierdoor betaal je slechts 40 euro per cheque. Je eerste cheque is goed voor 4u coaching, je tweede cheque voor 3u coaching. De werkelijke waarde van 1u loopbaanbegeleiding bedraagt 169 euro.