Onze klanten vertellen

Ervaringen met Passion for Work

All

Ik was niet meer gelukkig in mijn huidige job en hard enorm veel stress. Door loopbaanbegeleiding te volgen heb ik mezelf beter leren kennen. Ik heb geleerd wat belangrijk is in een job en wat me motiveert. Vol goeie moed kan ik nu een job zoeken die beter bij me past!

Filip De Backer over loopbaanbegeleiding bij Melissa Dissenbergen

Als arbeidspsycholoog vond ik het een grote stap om loopbaanbegeleiding te volgen.  Maar na afloop van mijn traject bij Betty stel ik vast dat mijn proces naar aangepast werk & leven erg werd versneld. Ze hield een spiegel voor vanuit haar eigen ervaring en expertise, deelde inzichten die impact hadden op mijn dagelijkse realiteit op de werkvloer. Vandaag sta ik bewuster aan het stuur van mijn loopbaan, voel ik mij professioneel zelfzekerder en sluit ik de werkdag af met meer energie. Ik ben Betty heel dankbaar voor haar coaching op een kritiek moment in mijn loopbaan.

Warren Clara - Arbeidspsycholoog over loopbaanbegeleiding bij Betty Lenaerts

Zoals velen onder ons, maakte ik op oudejaarsavond enkele goede voornemens. Misschien wel het belangrijkste voornemen voor het nieuwe jaar was om te onderzoeken waar ik écht mijn energie en motivatie uithaalde. Samen met Ellen Vanbuel ging ik aan de slag om te achterhalen welke potentiële jobs mijn talenten ten volle benutten en waar ik mijn voldoening uit kon halen. Ellen is een heel toegankelijke coach die je meteen op je gemak stelt en je de nodige rust en tools biedt om prachtige resultaten te boeken. Ik heb tijdens het traject héél wat nieuwe dingen over mezelf ontdekt. Ellen heeft een ontwapenend inzicht en sterke mensenkennis wat ze altijd op een heel respectvolle manier aan bod brengt tijdens de oefeningen. Dankzij de begeleiding kwam ik tot het besef dat de competenties die ik vandaag de dag ontwikkeld heb, niet per sé aansluiten bij mijn interesseveld. We bekeken samen hoe ik concreet stappen kan zetten om de pretlichtjes in mijn ogen werkelijkheid te maken binnen mijn professionele carrière pad.

Tom Van Nueten - HR & Payroll officer over loopbaanbegeleiding bij Ellen Vanbuel

Ik wil Luc bedanken voor zijn bijdrage aan mijn positiever zelfbeeld. Ik heb nog een lange weg te gaan maar door de loopbaanbegeleiding, weet ik dat het kan. Ik heb nu ook een vast contract, de mogelijkheid om me op te werken in het bedrijf waardoor ik me naar de toekomst toe ook financieel kan verbeteren. Bedankt voor de geïnvesteerde tijd en alle positieve inzichten.

Arbeidster Febelco over Loopbaanbegeleiding bij Luc Dekeyser

Ik raad iedereen aan om loopbaanbegeleiding te volgen na enkele jaren werkervaring. Ook al ben je gelukkig in je job. Door loopbaan coaching met Sabine leerde ik mijn sterke punten en competenties kennen, competenties die ik zelf nog niet bij mezelf had ontdekt. Het heeft me ook de motivatie gegeven om mijn droom te realiseren: Mijn eigen zaak. Ik startte een jaar geleden een baby spa, namelijk Octo Baby Spa. Door de loopbaanbegeleiding was ik goed voorbereid, wist ik niet alleen mijn sterke punten maar ook mijn zwakke punten en waar ik hulp moest inschakelen. Ik kreeg op voorhand ook een duidelijk beeld van mijn nieuw avontuur: wie zijn mijn klanten, hoe pak ik alles aan, wat zijn de kanalen naar de markt, wat kan ik aanbieden en hoe hou ik mijn energie op peil.

Daisy Van Wouwe – Zaakvoerder Octo Baby Spa over Loopbaanbegeleiding bij Sabine Havelaerts

Na gevoelens van twijfel over mijn job en welke professionele richting ik moest uitgaan, heb ik bij Ellen aangeklopt voor loopbaanbegeleiding. Samen zijn we op zoek gegaan naar mijn professionele waarden, competenties, doelen en passies. Er was al een behoorlijk goede match met mijn huidige job en zijn we erin geslaagd om de chaos in mijn hoofd te verhelderen. Dankzij haar hulp heb ik een aantal zaken kunnen benoemen en heb ik duidelijkheid gekregen over welk professioneel pad dat ik verder wil bewandelen en welke talenten ik verder wil ontwikkelen. Door te werken vanuit mijn sterke punten heeft dit ook extra zelfvertrouwen gegeven. Alleen dat al maakt het traject de moeite!

Michele Stynen - Marketeer over Loopbaanbegeleiding bij Ellen Vanbuel

Ik belandde, na een tijdje ‘sukkelen’, bij de huisarts. Ik zat in een burn-out en de dokter stuurde me door naar een loopbaancoach. Zo kwam ik uiteindelijk bij Melissa terecht. Wat ik eigenlijk al wist, kwam daar nogmaals naar boven: de passie voor de Nederlandse taal. Het was een bevestiging en het nodige duwtje in de rug om toch de stap te zetten en iets met die passie te doen. Ik koos dan ook voor de studie ‘copywriter’. En nu: Ik kan met enige trots vertellen dat ik, na bijna twintig jaar in de zorg, aangenomen ben als copywriter en start ik in een schrijfbureau. Zij heeft, door haar aanpak en begeleiding, mijn ogen geopend.

Cindy De Kegel – Copywriter over Loopbaanbegeleiding bij Melissa Dissenbergen

Via loopbaanbegeleiding wou ik enerzijds een plan B uitwerken in geval van ontslag en anderzijds weten of mijn huidige job nog bij mij pastte. Ik kreeg van Betty concrete tools om te onderzoeken wat ik graag doe en wat ik goed kan. Het resultaat was verrassend. Ik kan veel dingen heel goed, maar ik word er niet altijd blij van. Dat was voor mij een grote ‘eye-opener’. Bovendien ontdekte ik dat ik nog een aantal vaardigheden verder wil ontwikkelen die in mijn huidige job niet aan bod komen. Dankzij Betty zie ik dat er voor mij nog heel veel andere mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt, jobs waar ik het bestaan nog niet van afwist, jobs met veel groeikansen. Door de sollicitatietips kreeg ik een duwtje in de rug om te starten met solliciteren. Dankzij Betty begrijp ik nu welke belemmerende gedachten en patronen ervoor zorgen dat ik niet durf te springen of niet kan springen. Ik blijf dan nu ook verdere stappen zetten. De begeleiding van Betty heeft ervoor gezorgd dat ik terug denk in mogelijkheden, mijn eigen potentieel zie en durf te springen om mijn dromen na te jagen.

Lies Vandenbroeck Learning & Development Specialist over Loopbaanbegeleiding bij Betty Lenaerts

Séverine heeft mij in mijn zoektocht naar een zinvolle invulling van mijn professionele leven begeleid doorheen het loopbaantraject. Naast de “typische” stappen, waarin we samen op zoek zijn gegaan naar mijn waarden, interesses, energiegevers en talenten, kreeg ik van haar steeds uitdagende vraagstukken voorgeschoteld. Doordenkertjes, waardoor ik nog dieper kon ingaan op de huidige hiaten en nog meer zicht kreeg op toekomstige plannen.

Rebecca Vandenberghe - Leerkracht over Loopbaanbegeleiding bij Séverine Van De Voorde

Toen het bedrijf waar ik werkte onlangs een verregaande herstructurering aankondigde, ben ik beginnen nadenken over wat ik de rest van mijn loopbaan wou doen. Ik wou wel graag via een externe bron bevestiging of deze droom effectief een realistische optie was. Onder andere dankzij de gesprekken, analyse en aanbevelingen van Isabel, ben ik er nu helemaal van overtuigd dat het de juiste keuze is om mijn droom na te jagen. Ondertussen heb ik ontslag genomen en binnenkort ga ik als zelfstandige in een klein meubelbedrijf mee aan de kar trekken! Bovendien heeft Isabel me daarbij nog een aantal zeer nuttige tips meegegeven. Ik kan de loopbaanbegeleiding dan ook ten zeerste aanraden en het vooral als een kans te zien!

Christoph De Block - Zaakvoerder bij Atelier Acanthus over Loopbaanbegeleiding bij Isabel

Ik kwam bij Isabel omdat ik graag mijn cliëntenbestand voor mijn opstartende praktijk wilde opbouwen. Doordat Isabel de juiste vragen stelde werd mij steeds meer helder tot welke doelgroep ik mij wilde richten en hoe ik deze het best kon aanspreken via website en sociale media. Ik kreeg helder waar ik naar toe wilde groeien en welke concrete stappen ik daarvoor zou moeten gaan zetten. Inmiddels loopt mijn praktijk goed, en weet ik wat ik moet doen om dat zo te houden.

Lotte Niet - Physiotherapist over Loopbaanbegeleiding bij Isabel

Katleen heeft me door te luisteren en een paar rake vragen te stellen mijn antwoorden zelf doen zoeken en geven. De aanpak was vernieuwend en verhelderend – veel zit diep in je karakter en lijkt zeer evident voor jezelf, maar door de juiste vragen en opdrachten, heb ik mezelf beter leren kennen. Zo leerde ik mijn sterktes maar ook al direct mijn valkuilen kennen. Aanvaarden wat is en mijn energie steken in wat ik echt wil, dat is de boodschap die ik goed onthouden heb. Dat ik nog steeds moet opletten is een feit maar ook “de aard van het beestje”, de bewustwording en iets gewoon ‘ok’ kunnen vinden helpen mij vandaag terug de rust, voldoening en energie te vinden.

Annelore Audenaert - Category Manager MDA over Loopbaanbegeleiding bij Katleen

Op advies en na een zware periode, ging ik op zoek naar coaching. Ik kon direct op heel wat begrip rekenen. Omdat er heel kort op de bal werd gespeeld, kreeg ik al snel een aantal inzichten. Mijn idee dat ik enkel wat kon doen met mijn diploma als verpleegkundige en niets anders, werd al snel weerlegd omdat er vooral gewerkt werd rond competenties en vaardigheden, los van mijn diploma. Dit is echt een aanrader voor iedereen die het even niet meer weet en vast is komen te zitten. Er is licht aan het eind van de tunnel… Zelfs als je niet direct van job wil veranderen, geeft het je sterktes die nuttig kunnen zijn in je huidige werkomgeving.

Sabine Van Wiele - Staff Training over Loopbaanbegeleiding

De loopbaanbegeleiding bij Sabine heeft me echt geholpen om mijn plannen en doelen helderder te maken. Sabine heeft me nog meer vertrouwen gegeven om er iets moois van te maken. Ze is medelevend, heeft een warme persoonlijkheid, stelt de juiste vragen, biedt concrete oplossingen, triggert waar nodig en zet aan tot reflectie en actie. Ik ben dankbaar dat ik bij haar ben terechtgekomen.

Rita Vanhumskercken - Zaakvoerder bij Freedomlab over Loopbaanbegeleiding bij Sabine Havelaerts

Sabine heeft me de nodige duw in de rug gegeven. Ze leerde me een blik op de toekomst te werpen Ze gaf me tonnen vol zelfvertrouwen. Ik ken mezelf weer… Dank u Sabine! Je bent een echte dame met Passion for Work!

Eva Vermeir - Administratief medewerker over Loopbaanbegeleiding bij Sabine Havelaerts

Ik reageerde zeer allergisch op de producten die werden gekweekt en ook kon ik me geheel niet vinden in het beleid dat de firma volgde. Als HR medewerker was ik altijd gedreven om de werknemer te helpen en te ondersteunen maar het beleid in de firma gaf een conflict met mijn normen en waarden en mijn betrachtingen om medewerkers te helpen. Ik wou niet zomaar weer een overstap doen. Sabine gaf me ook heel goede tips en ook leesvoer over perfectionisme en dit waren echte eyeopeners. Na de eerste 4 uur werd ik al op het juiste pad gezet in mijn zoektocht naar een job die aansluiting gaf bij wie ik ben en vooral waar ik voor sta! Dikke merci aan Sabine en vooral aan haar snel inlevingsvermogen.

Ria Joos - Expert Payroll medewerker over Loopbaanbegeleiding bij Sabine Havelaerts