3 valkuilen en 3 gouden tips als multipotential in je carrière!

Laat me eerst nog even scherpstellen wie Multipotentials of Creatieve Generalisten zijn. Het gaat over mensen die een brede interesse hebben, veel dingen graag doen én goed kunnen. Maar dat niet alleen; er is tegelijk een constante behoefte aan afwisseling en nieuwe dingen. In onze maatschappij is een lineair carrièrepad helaas nog steeds de norm. Wat je doet bouwt steeds verder op wat je eerder deed. Ten minste, als je “goed” bezig bent. Hierdoor worstelen heel wat multipotentials met hun eigenheid in hun loopbaan.

Valkuil 1: Voor de carrièrestart

De meeste multipotentials die ik als loopbaancoach heb begeleid, hadden als kind al meerdere hobby’s of deden elk jaar een andere sport- of vrijetijdsactiviteit. Sommigen wisselden tijdens het middelbaar al meermaals van richting. Bij het kiezen van een hogere studierichting gaat het bij hen vaak tussen heel uiteenlopende richtingen en het maken van de uiteindelijke keuze gaat gepaard met stress en angst om het verkeerde te kiezen. Een typisch fenomeen dat zich hier voltrekt is de “fear of commitment”.

Een multipotential of creatieve generalist krijgt het vaak al benauwd bij het idee aan één richting/activiteit/keuze gebonden te zijn. En dat is volkomen logisch. Er zit veel potentieel in jou en dat wil er als het ware uit .

Tip voor wie hier zit: zie je opleiding als een begin. Weinig mensen werken 100% in lijn met hun diploma of blijven hun hele leven hetzelfde werk doen. Je kunt na je studies nog aanvullende opleidingen of specialisatiejaren volgen in gebieden die je interesseren. Ook ‘on the job’ zijn er vaak nog opleidingsmogelijkheden om je te verdiepen in onderwerpen die jou boeien.

Valkuil 2: M/V met ervaring

Multipotentials die na het afstuderen gaan werken en al een paar ervaringen hebben gehad waar ze (snel) op uitgekeken raakten, lopen soms rond met de vraag: “wat wil ik nu écht?”. Ze blikken ontevreden terug op hun carrièrepad tot dusver, omdat ze zien hoe anderen zich nestelen en steeds verder specialiseren en blij worden van steeds beter te worden in wat ze doen. Deze multipotentials vragen zich af waarom zij zich anders voelen en gedragen en concluderen dat er iets ánders moet zijn waarin zij dit ook zullen bereiken. Dit is ook een veelvoorkomende valkuil.

Mijn tip als je je hierin herkent: stel jezelf de juiste vraag en laat bijvoorbeeld het woordje “écht” weg en vraag: “Wat wil ik nú?”. Als de job je geen voldoening meer geeft, is het vermoedelijk tijd voor iets nieuws. Nieuwe taken, nieuwe inhoud, nieuwe omgeving, opnieuw leren, ervaren en ontdekken.

Valkuil 3: M/V met heel uiteenlopende ervaring

Veel multipotentials zijn niet zo happig op solliciteren. Als je er vanuit gaat dat je een lange termijn engagement moet geven en weet dat je regelmatig nieuwe uitdagingen nodig hebt of snel uitgekeken raakt op je werk, dan voelt het aan als liegen om jezelf weer te verkopen. Heb je er al wat jaartjes op zitten en past je cv al lang niet meer op twee A-viertjes? Dan heb je al helemaal het gevoel dat je jezelf moet verantwoorden op een sollicitatie.

Geen nood, hier is tip 3: Je cv is een visitekaartje, niet noodzakelijk een chronologische opsomming van ervaring en opleiding. Als jij het allerliefst tijdelijke opdrachten doet en bijvoorbeeld na X jaar graag verandert, zet dan net dàt in de schijnwerpers op je cv. Zorg ervoor dat je cv uitstraalt waar jij voor gebeld wil worden. Ga je tijdens een sollicitatie niet verdedigen voor wat sommigen zien als beperking, maar wees trots op je kwaliteiten en troeven: je bent leergierig, zeer gemotiveerd (zolang gevoed), wendbaar, je hebt een ruim referentiekader, bent breed onderlegd en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wind er dus geen doekjes om en kom er eerlijk voor uit. De arbeidsmarkt van vandaag en morgen heeft nood aan multipotentials, mensen die gráág leren, snel leren, flexibel zijn en zich snel kunnen inwerken en aanpassen.

Vind je het lastig om voor jezelf te bepalen welke vaardigheden jij het allerliefst gebruikt en wat je graag wil ontwikkelen? Kan je wat hulp gebruiken bij het verwoorden van jouw belangrijkste waarden en kwaliteiten? Dan is loopbaanbegeleiding wellicht iets voor jou.

Passion for Work is een erkend loopbaancentrum en partner van VDAB. Dat betekent dat je gebruik kan maken van loopbaancheques. Hiervoor betaal je slechts 40 euro per cheque. Je eerste cheque is goed voor 4u coaching, je tweede cheque voor 3u coaching. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt 169 euro.

Vraag vandaag nog je gratis telefonisch kennismakingsgesprek aan met mij of één van onze Passion for Work loopbaancoaches via onderstaande knop: