Interne mobiliteit

Interne mobiliteit: wat is dat?

We kiezen vandaag niet langer een job voor het leven, we kiezen een job voor nu. Slimme werkgevers zorgen ervoor dat die ideale job telkens voor het grijpen ligt binnen hun eigen bedrijf. Wil jij de tevredenheid van je medewerkers verhogen en je vertrekratio verlagen? Dan is een intern mobiliteitsbeleid voor jou de geknipte oplossing.

Interne mobiliteit: nieuwe job, zelfde bedrijf

Dankzij een intern mobiliteitstraject kunnen je medewerkers beter doorstromen en kan je hun vele talenten optimaal benutten. Zo zet je de juiste persoon op elk moment op de juiste plaats. Samen bekijken we waar we de talenten van je medewerkers optimaal kunnen inzetten en beperken we kennisverlies en grote aanwervingskosten. Eventuele opleidings- of omscholingsnoden brengen we in kaart.

Wat mag je verwachten van ons traject?

Weten wat je wil, is de eerste stap naar het bereiken van je doel. Met een diepgaande zelfanalyse toetsen we naar de waarden, de vaardigheden en de wensen van je medewerker. 

In een tweede fase stellen we een gepersonaliseerd ontwikkelingsplan op en definiëren we concrete doelen. Zo krijgt je medewerker meer ownership over zijn of haar carrière. 

Een plan moet natuurlijk ook uitgevoerd worden. In deze laatste fase van het intern mobiliteitstraject zetten we het actieplan om in de praktijk, leggen we de juiste opleidingen vast en evalueren we het verloop van het traject.

Een doeltreffend coachingtraject voor jouw medewerkers?

Het resultaat

Jouw mensen nemen hun carrière zelf in handen maar weten dat ze op jouw steun kunnen rekenen. Ze staan met verhoogde veerkracht, vernieuwd enthousiasme en nieuwe vaardigheden op de werkvloer en daar pluk jij de vruchten van. 

 

Recente onderzoeken tonen ook aan dat deze trajecten goed zijn voor: 

  • 12 % meer rendabiliteit

  • 18 % meer productiviteit

  • 12 % meer klantengroei creëren voor je onderneming

  • 27 % minder verzuim

Download onze productfiche

Post-corona stellen we nog meer vast dat medewerkers flexibel en veerkrachtig moeten zijn. Medewerkers blijven vaak te lang in hun comfortzone. Haal hen hieruit en geef hen andere taken. Meestal vinden mensen die nieuwe verantwoordelijkheden in het begin best wel akelig, maar eens ze de eerste weken en maanden goed hebben doorstaan, krijgen ze net veel energie. Betrokken medewerkers boosten je bedrijf. We helpen je graag een intern plan op te zetten.