Re-integratie

Re-integratie

Het is niet eenvoudig wanneer een langdurig afwezige werknemer terug aan de slag wil. Hij of zij moet helemaal terug in het juiste ritme komen. De huidige functie moet misschien wel aangepast worden. Uurroosters worden herbekeken. De rest van het team, dat in de afgelopen maanden manieren heeft gezocht om het extra werk te verdelen, moet terug een balans zoeken in het nieuwe normaal. Passion for Work by Travvant begeleidt jou als sociaal geëngageerde werkgever naar een optimale re-integratie.

Hoe verloopt een re-integratietraject?

In een re-integratietraject zorgen we ervoor dat je werknemer optimaal voorbereid terugkeert naar de werkvloer. We overlopen met alle partijen de verschillende mogelijkheden en zorgen voor een zo soepel en vlot mogelijke re-integratie.

Een re-integratietraject bestaat uit vijf stappen:

Ontslag door medische overmacht: wanneer re-integratie onmogelijk lijkt

In sommige gevallen mislukt het re-integratietraject of wil/kan je werknemer niet meer bij jou aan het werk. Doorgaans kan je op dat moment overgaan op een ontslag door medische overmacht.

Vaak is het dan je plicht om outplacement aan te bieden aan je werknemer. Outplacement kost 1.800 euro voor 30 uur begeleiding, verspreid over drie maanden. Je betaalt wel geen opzeggingsvergoeding.

Wij denken met je mee. Contacteer ons voor meer informatie.