Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding

Af en toe moeten we onszelf heruitvinden. Ontdekken wat we graag doen, waar we energie uit putten en hoe we die naar buiten brengen. Daarvoor is loopbaanbegeleiding (met steun via de VDAB loopbaancheques) de geknipte oplossing. In vijf eenvoudige stappen werken we samen aan een carrièrekompas: dé wegwijzer voor de carrière van je dromen.

loopbaanbegeleiding: in vijf stappen naar jouw carrièrekompas

 • null

  Oriënteren, wat kan je goed én doe je graag?

  We beginnen bij het begin: we brengen in kaart waar je vandaag goed in bent en wat je graag doet. Met een effectieve toolkit die je op voorhand ontvangt, bekijken we wat je favoriete vaardigheden zijn, en welke taken je op dit moment heel wat energie kosten.

 • null

  Navigeren, wat wil je graag ontwikkelen?

  De toolkit leert ons ook wat je wel graag doet, maar vandaag nog niet zo goed kunt. Welke vaardigheden wil je aanleren om in te zetten in je ideale carrière? Samen noteren we jouw te ontwikkelen competenties: alweer een stap dichter bij een loopbaan die je doet opleven!

 • null

  Prioritiseren, wat vind je belangrijk?

  Missie, visie, normen en waarden – met andere woorden, een sterke culture fitworden alsmaar belangrijker op de werkvloer. En ook voor jou kunnen ze heel wat betekenen. Met een sterke waarde-oefening bepalen we wat voor jou belangrijk is. Zo beginnen we een gerichte zoektocht naar een omgeving waar je jezelf ten volste kan ontplooien.

 • null

  Inventariseren, welke beroepen passen er bij je persoonlijkheid?

  Lang geleden maakte je een beslissing over je studiekeuze en een eerste job, maar die keuze sluit niet noodzakelijk aan bij je huidige of ideale job. Op basis van een gerichte vragenlijst gaan we op zoek naar de drie jobs die écht bij je passen.

 • null

  Experimenteren

  The proof of the pudding is in the eating, wordt er weleens gezegd. Om te weten of het beeld van je droomjob ook klopt met de realiteit, moet je dus zelf op onderzoek uit gaan. Hoe je dat doet? Eenvoudig: zoek zoveel mogelijk informatie op over je ideale job, praat met mensen die jouw droomjob uitvoeren en ga zo mogelijk zelf enkele uren of een dag in die job aan de slag. 

Wij denken met je mee. Zet vandaag nog de stap.