Welke job is fijn voor iemand met een sensitief brein?

Welke job is fijn voor iemand met een sensitief brein?

Gratis online webinar: wat ga je ontdekken?

Mensen met een (hoog)sensitief brein worden meer dan gemiddeld beïnvloed door hun werkcontext. Ze merken meer dingen op, leggen verbanden die anderen niet leggen, voelen sferen goed aan en houden rekening met de belangen van alle teamleden. Dat biedt op de werkvloer heel wat kansen om te floreren. Er is echter ook een groter risico op een aantal hindernissen zoals energieverlies, misverstanden en onbegrip.

Het is dus belangrijk dat je terechtkomt in een werkomgeving die past bij jouw manier van denken (bv. veel linken leggen), bij jouw noden (bv. prikkels beperken) en bij jouw waarden (bv. rechtvaardigheid, verbondenheid). Daarnaast is het ook belangrijk dat je in het uitvoeren van je taken vooral gebruik kan maken van de sterke kanten van je sensitieve brein (bv. oog voor detail, opmerkzaamheid, empathie).

Werk doen dat matcht met wat je nodig hebt, zorgt voor vitaliteit, bevlogenheid en zingeving. Wat zijn jouw ideale werkvoorwaarden?

In dit webinar kom je te weten:

  • wat de specifieke kwaliteiten, valkuilen en noden zijn van iemand met een sensitief brein
  • welke factoren in een job kunnen zorgen voor energieverlies
  • wat jouw ideale werkvoorwaarden zijn
  • hoe je een betere match kunt vinden tussen je werk en wat jij echt nodig hebt
  • welk concrete tips jou kunnen helpen om in je huidige job het heft in eigen handen te nemen zodat je meer rust en vitaliteit ervaart

Vul hiernaast je naam en e-mail in om bij dit gratis webinar te zijn. Daarnaast ontvang je wekelijks een inspiratiemail om je droombaan of droombedrijf te realiseren. Uitschrijven kan altijd.

2022/06/16 12:00:00

Je gegevens worden veilig en met respect voor je privacy verzameld, verwerkt en bewaard. Hier vind je onze privacy statement.

Séverine Van De Voorde

Over Séverine

Als klinisch psycholoog, stress- en burnout coach, HSP Professional en loopbaancoach ontmoet ik in mijn praktijk dagelijks mensen die het gevoel hebben de pedalen kwijt te zijn en die geen rust meer kunnen vinden. Mijn ervaringsdeskundigheid op het vlak van hoogsensitiviteit en burnout is daarbij zeker een meerwaarde. Alle inzichten die ik doorgeef heb ik zelf aan den lijve ondervonden en alle tips en technieken die aan bod komen pas ik zelf dagelijks toe. Practice what you preach!

Wil jij ook aan de slag met een aantal van deze concrete tips en inzichten? Schrijf je dan snel in voor dit webinar!